Viewing Single Post
AnnaE
#0

SECRETELE SERVICIILOR SECRETE

 

        CUPRINS:

          Capitolul I.

          RĂZBOAIELE MONDIALE ŞI SPIONAJUL MODERN.

          Trădătorul Stürza, precursorul lui Pacepa.

          Obiectivul lui Canaris: petrolul românesc.

          Războiul spionilor.

          Măcel ruso-german. În folos american.

          Germania – salvată de. Insurecţia română!

          Frontul invizibil.

          Drept recunoştinţă – generalul Patton-asasinat!

          SUA – asul din mâneca evreilor.

          Trei Conferinţe cruciale care au crucificat România.

          Potsdam – cimitirul Germaniei, Japoniei şi Europei de Est "Am câştigat, trăiască războiul rece!".

          Capitolul II.

          SERVICIILE SECRETE PE FRONTUL ANTICOMUNISMULUI.

          Şcoala germană: Organizaţia Gehlen.

          Agenţia Centrală de Informaţii -C. LA.

          Agenţia de Informaţii a Apărării – D. I. A.

          Agenţia Naţională de Securitate – N. S. A.

          CIA – Ml 6, doi fraţi de cruce.

          Tehno-spionajul.

          Eşecuri multe şi dese,. Cheia marilor succese!

          I"

          Spionii,. Membri de partid?

          Capitolul III.

          CULISELE RĂZBOIULUI RECE.

          S. U. A. – militarizare de (10.000) miliarde!

          Doctrina Truman.

          Directiva N. S. C.-68.

          "Monstruozitatea" C. l A.

          F. B. I. şi "pericolul roşu" din S. U.

          "Mai bine mort, decât comunist!"

          Democraţie în stil american: "liste negre", ascultări ilegale şi turnători "Contractul cu România" aparţine. Partidului Republican din S. U AA.

          Dosarele Securităţii – gestionate de C. I. A.?!

          "Marca C. I. A." – asasinatul politic.

          Experimentul Jugoslavia.

          Dej – "Vulpea din Carpaţi" -

          — Marea Sfidare "Dacă era protejat de Securitate, Kennedy murea de bătrâneţe!"

          Pacepa şi alţi trădători de Neam.

          Polonia – repetiţii pentru '89

          Reagan – actorul din "Războiul stelelor"

          Capitolul IV.

          SERVICIILE DE SPIONAJ ALE SECOLULUI XXI.

          PERSPECTIVE.

          Comunitatea serviciilor de informaţii ale S. U. A.

          Strategii şi obiective pentru secolul XXI.

          Comunitatea serviciilor de informaţii ale Federaţiei Ruse.

          Serviciile secrete ale Marii Britanii.

          Serviciile secrete ale Franţei.

          Serviciile secrete ale Israelului.

          Alte servicii de spionaj pentru secolul XXI.

          România în angrenajele spionajului străin.

 

 

 

          Pe sub ochii cititorului acestei cărţi defilează o lume crudă, nemiloasă, urâtă dar fascinantă în cel mai adevărat sens al cuvântului. E lumea spionajului şi contraspionajului, lumea în care ne-am cheltuit o mare parte din viaţă. E o lume de neînţeles pentru cei care o studiază din că cărţi, o lume a cărei existenţă e greu de crezut de cetăţeanul român prea bulversat de propaganda postdecembristă. Şi totuşi, această lume există, trăieşte şi se luptă după regulile ei nemiloase şi crude. O luptă ascunsă între spionii şi contraspionii lumii e de preferat oricărui conflict militar. Desigur, e de preferat pentru ţările care şi-au organizat servicii secrete puternice, bine pregătite şi bine înzestrate. Din păcate, România nu se numără printre ele. În nici o altă ţară din lume n-a existat o batjocură mai mare la adresa serviciilor secrete ca în România. În perioada socialistă, ideologia politică dominantă şi obsesiile personale ale dictatorului Ceauşescu au slăbit serviciile secrete ale Securităţii şi Armatei până la limite insuportabile. Diversiunea fesenistă din decembrie 1989 a definitivat demolarea organelor informative române. Ne trebuie ani lungi să ne revenim la normal. Desigur, ne vom reveni dacă vom fi lăsaţi s-o facem, dacă liderii politici vor înţelege bine rolul serviciilor secrete.

          Ca şi în cele late cărţi, col. (rez.) Florian Gârz lucrează cu informaţii exacte, extrase inclusiv din lucrări de prestigiu, astfel că nu poate fi bănuit de nici un fel de părtinire. Dincolo de cortina viepi, apar sforile prin care sunt manipulap oamenii politici şi cetăţenii de rând. Bine ar fi ca măcar liderii să pună mâna să studieze astfel de lucrări, să nu se mai lase prinşi în capcana propagandistică a serviciilor secrete duşmane cum, din păcate, s-a şi întâmplat în România. Nu suntem o ţară lipsită de duşmani, nu suntem în afara confruntării informative. După decembrie 1989, România a devenit raiul spionilor duşmani, a manipulatorilor şi diversioniştilor de tot felul. Suntem în pericol de a pierde părţi din teritoriu dar nu ne trezim la realitate, nu punem accentul cuvenit pe munca serviciilor secrete. Despre acest lucru ne vorbeşte Florian Gârz în cartea sa. E o carte avertisment pentru liderii politici. Sper să-l înţeleagă corect.

          Cui foloseşte o asemenea carte? În primul rând, celor care s-au trezit în înalte funcţii politice sau administrative fără a avea un minim de cunoştinţe din lumea informaţiilor exacte. E obligaţia lor să se informeze şi să ia măsuri în cunoştinţă de cauză, în al doilea rând, e o carte necesară cetăţeanului de rând, subiect al manipulării efectuate de serviciile secrete adverse. Fiecare avem datoria să cunoaştem, să nu ne lăsăm manipulap împotriva fragilelor servicii secrete naţrvicii secrete naţionale, să le i sprijinul necesar, chiarâmportiva propagandei desfăşurate de agenţii serviciilor secrete duşmane ori de către idioţii din neamul nostru. Citiţi-o şi nu veţi regreta!

          Pavel CORUT.

          CUVÂNTUL EDITORULUI.

          Editura "OBIECTIV" – Craiova îşi continuă, seria "bombelor" editoriale!

          După revista "OBIECTIVMAGAZIN" (cu difuzare în judeţele Olteniei, timp de 3 ani) şi volumele "Războiulparapsihologic împotriva României" (Teodor Filip), "Secretele lui Pavel Coruţ" (Eugen Delcea şi Oana Nuţă) şi "Secretele USLA" (Teodor Filip), iată acum, în librării, chioşcuri şi pe tarabele difuzorilor en-detail, o nouă "bombă" din "colecţia' EXPLOZIV": "CIA contra KGB – Secretele serviciilor secrete".

          După unul din şefii USLA anilor '80 (Teodor Filip) şi după un contraspion militar (Pavel Coruţ), Editura "OBIECTIV1 va propune un nou "greu" al serviciilor româneşti de informaţii: col. (r) Florian Gârz, bihorean ca şi lt. col. (r) Teodor Filip.

          Adepţii lui Ticu Dumitrescu şi cei "lămuriţi" de diversiunile post-decembriste ale agenţilor de influenţă ai spionajului străin vor exclama excedaţi: "larsecuristi?

          Dar, oare, întrebăm, cei enumeraţi mai sus au fost cu adevărat "securişti", în sensul peiorativ atribuit după '89 unei întregi structuri de siguranţă naţională, prin extrapolarea la întreg a "calităţilor" de poliţie politică a unei singure părţi, Direcţia I a Securităţii? Este clar că nu! Teodor Filip a fost un uslaş care a contribuit la salvarea multor vieţi omeneşti şi la eliminarea actelor teroriste de pe teritoriul României. Pavel doruţ, desi nu mai are nevoie de prezentări suplimentare, în calitatea contraspionului Paul Cemescu, nu a făcut nimic altceva decât să protejeze dezvoltarea Armatei şi industriei militare româneşti de eventuale activităţi ostile ale oficinelor de spionaj străine.

          În cel priveşte pe autorul cărţii de faţă, col. (r) Florian Gârz, o parte din activitatea şi biografia sa o'puteţi afla lecturând rândurile de pe coperta-verso. Merită, însă, a puncta şi adăuga câteva aspecte mai mult decât importante şi interesante.

          Florian Gârz este unul dintre puţinii militari ce s-a exprimat făţiş împotriva lui Ceauşescu, cerându-i schimbarea, motiv pentru care, la 1 iulie 1984, a fost destituit din Centrala M. Ap. N., după 30 ani lucraţi ca ofiţer în Serviciul de Cercetare Strategică al Armatei. Până atunci, făcuse pregătire la Academia de Pace a ONU (1979-l981), participase ca expert la câteva seminarii şi colocvii internaţionale, pe linie de securitate euro-peană şi mondială şi adusese (de la Viena, în 1979 şi 1981) primele regulamente şi instrucţiuni în legătură cu rolul şi locul trupelor de menţinere a păcii.

          Cum aproape întreaga sa pregătire militară a fost efectuată de pe poziţia de şef de promoţie, nu e de mirare că, în 22 august 1968, căpitanul Florian Gârz, ofiţerân Secţia de Legături Externe a Armatei române, a fost chemat urgent pentru a asigura translaţia întâlnirii istorice a ministrului Ion loniţă cu ambasadorul (Davis) şi ataşatul militar (col. Rossa) ai Ambasadei S. U. A. iar Nicolae Ceauşescu l-a solicitat ca translator la întâlniri cu ataşaţi militari şi delegaţii militare străine.

          Putem, apoi, trece oare cu uşurinţă peste faptul că fostul şef de promoţii (ca şi Antonescu) a îndeplinit, între 1961 şi 1975, misiuni specifice pe linie militară la Londra, Beijing şi Ankara, exact metropolele în care a fost ataşat militar viitorul mareşal Ion Antonescu?

          Fostul şef al Secţiei Analiză-Sinteză din cadrul Serviciului de Cercetare Strategică a Armatei (anii '80) şi Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Tării (199l-97) este considerat de specialişti, încă din anii '80, unul din cei mai buni analişti ai domeniului politico-militar. O dovadă a profesionalismului'său sunt şi predicţiile din anterioarele cărţi, unele deja împlinite (războiul NATO – Jugoslavia, predicţie făcută înainte de 27.05.93!), altele în curs de realizare (a se vedea titlul cărţii din 1995: "NATO – globalizare sau dispariţie? De la războiul rece la pacea pierdută'%

          Col. (r) Florian Gârz posedă o doză incredibilă de modestie şi bun simţ, calităţi proprii doar marilor valori, care nu mai au nevoie de elogii. În aceste condiţii, subsemnatul a fost şocat de o afirmaţie a domniei sale, aparent lipsită de modestie. "CM contra KGB – Secretele serviciilor secrete" este o carte unicat în Europa de est!" După surpriza de moment, am ajuns la concluzia că trebuie să-i dau dreptate. Un superprofesionistân domeniul analizei şi sintezei informaţiilor secrete ştie foarte bine ce gândeşte şi scrie. Rămâne doar să vă convingeţi şi dumneavoastră, stimaţi cititori.

          În ce ne priveşte, promitem ca EDITURA "OBIECTIV" să continue, cu aceeaşi frecvenţă, apariţiile-bombă din cadrul "Colecţiei EXPLOZIV ", aducând în prim-plan şi alte subiecte sau alţi "grei" ai Serviciilor secrete din România. Pentru că, într-o perioadă de haos generalizat şi de război total împotriva Neamului românesc, în care nu cunoaştem mare lucru, nici măcar din prezent şi trecutul apropiat, iar istoricii sunt trecuţi pe "stand by" de legile în vigoare, cine oare poate descâlci mai bine iţele plasei diversioniste întinse deasupra Carpaţilor decât "greii" Informaţiilor române?

          Eugen DELCEA.

Attachments
CIA contra KGB de Florian Garz.doc 932.5 Kb . 216 Views