Ciorbă de burtă ardelenească – diferența dintre ea și ciorba de burtă tradițională este adăugarea rasolului sau/și picioarelor de porc.
Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.
Între timp curăță legumele și pune, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și las-o să dea în clocot.
Adaugă legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.
Scoate bucățile de carne și lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucățele și pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă și burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.
Între timp curăță usturoiul zdrobește-l. Freacă-l cu sare ca pentru mujdei (până obții o pastă albicioasă, adică). Separat bate ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.
Adaugă în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi. Opreste focul, acrește cu oțet, după gust.