Viewing Single Post
AnnaE
#0

Accident vascular: (reţeta mânăstirească), rădăcină spânz de mărimea palmei, se toacă, se pun 2 litri de apă călduţă, se lasă la căldura camerei la macerat până face floare deasupra, se filtrează. Se înmoaie un tifon pus în 4 în lichid, se pune pe cap, se acoperă cu un fes timp de 1 ora, apoi se usucă părul la aer. Tratamentul se face o dată pe zi timp de 7 zile.

          Afte şi abcese; frunze de morcov 10 g. Într-un litru de apă se fierb şi se face gargară pentru a cicatriza.

          Artrită temporo-mandibulară; amestec de ceaiuri de coada calului, mesteacăn, soc, urzică, lemn dulce, dietă, reflexoterapie, acupunctură.

          Arteroscleroză, fragilitate vasculară; pulbere de cătină 1 linguriţă de 4 ori/zi, pe stomacul gol, ajută la elasticitatea şi integrităţii vasculare.

          Efecte miraculoase se obţin cu ajutorul amestecului format din, 1 linguriţă pulbere de cătină, una de polen şi una de miere, 4 linguriţe/zi, timp de 2 luni. S-au recuperat destul de repede şi pacienţii cu accidente vasculare. (vezi, medicamente.)

          Coada calului, 3 – 4 linguriţe pulbere/zi, cu vârsta cantitatea de siliciu scade din organism, determinând rigidizarea şi scleroza vaselor de sânge, planta conţine cea mai mare cantitate de siliciu solubil, în cure de 2 – 3 luni.

          Astenia, oboseala; tinctură de smirnă 20 – 30 pic, diluate în puţină apă, de 4 – 6 ori/zi. Efect înviorător puternic, stimulând circulaţia cerebrală, favorizând activitatea intelectuală. Se va folosi numai smirna procurată din farmaciile şi magazinele naturiste.

          Macerat de isop, (1 linguriţă plantă într-un pahar de apă, la tremperatura camerei, se macerează de seara până dimineaţa) ½ litru îndulcit cu miere. Tratamentul durează 21 zile. Cu acţiune tonica asupra psihicului, favorizează concentrarea şi alungă gândurile negre.

          Ulei de somon (omega 3), reduce nivelul colesterolului, fluidific sângele, regleaz tensiunea, ajut inima s funcţioneze normal. Ceai de suntoare şi tei îndulcit cu miere, ajut pentru un somn liniştit.

          Blefarită, conjuctivită; se pun pe ochi comprese cu suc din frunze de pătrunjel, se ţin 20 – 30 min. Tratamentul se face 7 zile.

          Căderea părului; 1 lingură gaz lampant, 1 lingură oţet de mere, 1 ou, 1 căpăţână usturoi pisat, se amestecă, se face părul cărări şi se unge. Se lasă să acţioneze 3 ore, apoi se spală cu şampon. Tratamentul se face o data pe săptămână.

          Cura cu oţet de lavandă (10 linguri de plantă mărunţită cu ½ litru de oţet, se macerează 10 zile la temperatura camerei), se masează la rădăcina părului.

          Rădăcină de brusture pusă la macerat cu alcool, timp de 10 zile, se masează capul uşor, zilnic timp de o lună.

          Amestec de ceapă cu miere, la 4 părţi de pastă de ceapă crudă se adaugă 1 parte de miere. Se întinde amestecul pe cap, se lasă timp de 1 oră, apoi se spală capul cu apă călduţă. Dacă părul este uscat, se poate pune în amestec puţin ulei de măsline.

          Amestec de suc de castraveţi cu miere, previne căderea părului şi contribuie la scăderea colesterolului. 1 pahar de suc de castraveţi cu 1 lingură de miere se ia pe stomacul gol dimineaţa şi seara înainte de culcare.

          Şampon cu miere, 30 g. flori de muşeţel puse în 10 ml. Apă fierbinte, se infuzează 1 oră, se strecoară şi se adaugă 1 linguriţă de miere, părul se umezeşte cu această 9infuzie, după 30 – 40 min. se limpezeşte cu apă călduţă, se repetă la 10 zile.

          20 ml. Gaz lampant, 4 ouă, 20 ml. Alcool 90, 20 ml. Ulei de ricin, 20 g. usturoi pisat, vitamina B6 4 fiole de 5 ml, 4 linguri sare de mare. Se pun la macerat, timp de 2 săptămâni. Preparatul se foloseşte de 2 ori/săpt., se frecţionează părul la rădăcină şi după 4 – 5 ore se clăteşte cu ceai de rădăcină de brusture sau urzică.

          Cataractă; 1 picătură miere încălzită puţin, se unge pleoapa de sus apoi se clipeşte, ustură puţin.

          Brocoli, conţine săruri minerale, fosfor, calciu, fier, potasiu, vitamine A şi C, care au efect antioxidant. Se foloseşte sub formă de suc, sau salata crudă cu zeamă de lămâie.

          Cearcăne, vase de sânge sparte pe faţă; alimentaţie greşită sau o afecţiune hepatică. Începutul de varice, evidenţiază lipsa de elasticitate a vaselor. Dietă fără coloranţi, arome, conservanţi, carne de porc, tutun, alcool şi cafea. Se ia echinaceea, anghinare şi preparate cu Aloe Vera, capsule cu ulei de peşte, care reglează secreţiile hormonale. Pe faţă se unge cu unguent de gălbenele sau ulei de măsline.

          Cancer de limbă; (vezi cancer esofagian)

          Sau pulbere de cătină ½ – 1 linguriţă înainte de masă, măreşte apetitul, stimulează puterea de apărare a organismului. (vezi, medicamente.)

          Candidoză linguală; se badijonează limba cu o soluţie de 50 g. glicerină simplă, 3 tb stamicină, 2 fiole vitamina 12, de 3 – 4 ori/zi. Şi gargară de 3 ori/zi, cu o soluţie din 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, într-un pahar de apă, pentru schimbarea ph-ului.

          Conjunctivit; se pune pe ochi comprese cu infuzie din petale de trandafir, timp de ½ or. Este şi un excelent tratament cosmetic, pentru combaterea cearcnelor şi a ridurilor.

          Degenerescenţ macular; Carotenoid complex 10% naturist, creşte imunitatea organismului, se ia la 10 min. dup mesele principale. Are rezultate bune şi pentru cataract, glaucom.

          Depresia, anxietatea, stresul; tratament cu lavandă tinctură (într-un borcan se pune ¾ plantă, se completează cu alcool de 70, se lasă la macerat 14 zile, agitând din când în când borcanul) 1 linguriţă la ½ pahar de apă de 3 – 4 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni.

          Sunătoarea este considerată remediul clasic antidepresiv, redând buna dispoziţie şi alungând gândurile rele, efectul ei este egal cu antidepresivele de sinteză. Mod de folosire 1 linguriţă de plantă la 1 cană de apă clocotită, de 3 ori/zi.

          Ginsengul ameliorează stările de oboseală şi de stres, urmând o cură de 6 – 8 săptămâni. Planta conţine vitamina B1, B2 şi estrogen producând o stare de calm.

          Valeriana conţine substanţe active extrase din rădăcină, care liniştesc nervii şi relaxează. Efectul calmant şi somnifer vine din uleiurile eterice.

          Se găseşte sub formă de tinctură, ceai, drajeuri.

          Medicamente cu csubstanţe active 10% naturale, Rhodiolin (Rhodiola Roseea) şi Noni lichid (morinda citrifolia), se va vindeca sistemul nervos şi inunitar, Strong Bones 2 capsule/zi cu 30 min. înainte de mas.

          Macerat rece din petale de trandafir, de 3 ori/zi, cte o can, timp de o lun.

          Durere de cap, lovituri, vase sparte, cheaguri: miere şi tămâie pisată în parţi egale se unge capul despărţind părul în cărări. Se lasă să se usuce mierea, apoi se spălă cu apă călduţă.

          Cura cu lavandă ulei (se obţine numai industrial, se găseşte în magazinele naturiste), l-2 pic, cu puţină miere. Ca tratament îndelungat se recomandă pulberea de lavandă (vezi ficat, dischinezie biliară), 1 linguriţă de 3 – 4 ori/zi, pe stomacul gol.

          Uleiul de lavanda obţinut prin macerare în ulei de măsline, (nu este toxic), se foloseşte l a masarea tâmplei, frunţii şi gâtului, îndepărtează cu uşurinţă durerea de cap.

          Mestecarea câtorva tulpini de mrar verzi combate durerea de cap, astenia şi stresul.

          Dureri de cap, febră; tinctură muguri de plop negru, 50 pic. de 3 ori/zi Dureri de dinţi; pe dintele dureros, se pune un tampon de vată îmbibat cu suc de ceapă.

          Epilepsie; cure succesive de 40 zile, cu 10 – 20 zile pauză, se ia pe nemâncate 1 linguriţă de pulbere de brânca ursului de 3 – 4 ori/zi, cu ceai de sunătoare sau busuioc. Supra dozată dă reacţii alergice, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.

          Este o boală în care bolnavul respectă cu stricteţe indicaţiile medicului, poate duce o viaţă normală, iar crizele pot fi înlăturate de multe ori pentru toată viaţa.

          Alcoolul, agravează frecvenţa şi intensitatea crizelor. Efortul fizic şi psihic prea mari sunt contraindicate. Se respectă timpul necesar de odihnă şi somn. Tratamentul prescris se ia toată viaţa în ritmul recomandat, deoarece întreruperea bruscă, poate declanşa noi crize. Uneori insuflaţia aerului în spaţiul arahnoidian, poate înlătura pentru mult timp crizele.

          Deci bolnavii de epilepsie nu sunt invalizi, dacă se tratează corect şi duc o viaţă cumpătată, boala se ţine în frâu.

          Bila de bou, care se găseşte în fiere şi se ia de la abator. Se scoate cu o seringă 5 ml. Bulă, 1 vârf de cuţit de bicarbonat, 75 ml. Apa distilată, 10 pic. Suc de lămâie, se pun la fiert, amestecă bine, se dau în câteva clocote.

          Prima săptămână, 10 pic. de 3 ori/zi, în puţină apă, înainte de masă.

          Săptămâna a 2 a, 15 pic. de 3 ori/zi.

          Săptămâna a 3 a, 20 pic. de 3 ori/zi.

          Săptămâna a 4 a, 30 pic. de 3 ori/. Zi.

          Amestecul se păstrează la frigider, se face mereu proaspăt Exoftalmie; eficientă o asociere terapeutică între acupunctură şi fitoterapie. Se face un amestec din seminţe de armurariu, limba mielului, albăstrele, silur, rădăcină de păpădie şi coada şoricelului în părţi egale, se mărunţesc prin maşina de cafea, se ia 1 linguriţă de pulbere de 4 ori/zi, pe care o ţineţi sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată. Aceste plante au rol de antiinflamatoare, acţionând asupra ochilor şi reglează glanda suprarenală (care produce cortizonul). Local se pot pune comprese cu macerat rece din muşeţel, coada şoricelului, silur, albăstrele. Înainte de a face maceratul se spală plantele (se pun într-o sită şi se lasă câteva min. la jetul de apă).

          Fără miros şi gust; se renunţă la Bixtonim şi Rinofug. Se face un amestec în părţi.

          Fotofobia; simptom care ţine de patologia ficatului, masaţi-vă la ceafă, la baza craniului şi punctele de la mâini şi picioare pe meridianul intestinului gros, plămân şi ficat.

          Gripa, guturai; tinctură muguri plop negru în alcool 90 timp de 10 – 12 zile – macerat, 50 – 10 pic. de 4 ori/zi, nu se iau cu apă, se depreciază, se iau pe pâine sau zahăr.

          Untul de lămâie, 1 lămâie se pune în apă fierbinte 1 min., se toacă prin maşina de tocat împreună cu coaja, se amestecă cu 10 g. unt, se adaugă 1 – 2 linguri de miere, se foloseşte în cantităţi mari în timpul epidemiilor de gripă.

          Guturai, sensibilitate la răceli; sirop de cătină, (vezi, medicamente.) se iau preventiv 5 – 6 linguriţe/zi, pe stomacul gol, timp de minimum 3 săptămâni.

          În cazul în care afecţiunea este declanşată, se iau 10 – 12 linguriţe/zi, pentru a ajuta organismul să se apere.

          Picuraţi în fiecare nară o picătură de ulei de mentă, de 2/zi. În acelaşi timp se unge cu ulei fruntea, tâmplele, urechile, ceafa, părţile exterioare ale nasului. Uleiul de mentă de poate amesteca şi cu camfor.

          Gingiile; retracţia lor este o manifestare a paradontozei. Se iau 10 tablete de aspirină, se pisează bine, se onţine un praf foarte fin, se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de sare de bucătărie. Cu acest praf, aplicat pe periuţa dinţi, se fac spălături de 2 – 3 ori/zi. Se sug de 2 – 3 ori/zi tablete de Proposept cu propolis, sau se fac spălături dentare cu tinctură de propolis.

          Hipoacuzie; deficienţele auzului şi ale urechii, ţin de o tulburare a energiei rinichilor cu care te naşti deficitar. Tratament cu reflexoterapie şi acupunctură.

          Infecţie cu stafilococ la ochi; comprese cu vin natural de casă.

          Insomnia; capsule cu o planta Rhodiola rosea, trandafir sălbatic din Siberia, mai combat nervozitatea de peste zi, depresia, Amestec din plante uscate, talpa gâştei, flori de păducel, rădăcină de valeriană, în cantităţi egale. Peste 1 lingură de amestec se pun 20 ml.

Attachments
Leacuri pentru boli.doc 481.5 Kb . 132 Views