Viewing Single Post
AnnaE
#0

 

          Următorul document a avut rol de probă [dovadă] în cadrul unui proces desfăşurat la Curtea de Justiţie din Washinghton DC, proces intentat de John St. Clair Akwei împotriva NSA, cu sediul la Fort George G. Meade, Maryland (Procesul civil nr. 92-0449); materialul reprodus mai jos dovedeşte cunoaşterea amănunţită de către John Akwei a structurii NSA, a activităţilor privind securitatea naţională, a tehnologiilor brevetate şi a operaţiunilor secrete de monitorizare a cetăţenilor. Documentul dezvăluie o gamă uluitor de largă de tehnologii şi programe proiectate în scopul de a-i urmări şi controla pe cetăţenii americani. (Notă: Actele în rezumat ale procesului au fost publicate în formă integrală în revista Nexus pe lunile aprilie-mai 1996.)

          1. ACTIVITĂŢILE ŞI OPERAŢIUNILE NSA PRIVIND SPIONAJUL CIVIL [INTERN]

          Spionajul comunicaţiilor (COMINT)

          Supravegherea sub acoperire a tuturor comunicaţiilor electronice din USA şi din lume cu scopul de a asigura securitatea naţională. NSA, cu sediul la Fort Meade, Maryland, dispune de cele mai avansate computere din lume începând încă din anii '60. Tehnologia NSA este dezvoltată şi implementată în secret, fără ca opinia publică să aibă cea mai mică idee despre aceasta.

          Spionajul semnalelor [electromagnetice] (SIGINT)

          Operaţiunea NSA de spionaj al semnalelor s-a transformat într-un program de decodificare a tuturor undelor EMF [electromagnetice] din mediul înconjurător, în vederea reperării de la distanţă şi a urmăririi oamenilor prin intermediul curenţilor electrici care se găsesc în corpul lor. Programul SIGINT porneşte de la faptul că orice obiect din mediul înconjurător care are în sine curent electric generează în jurul său un flux magnetic, flux care emite unde EMF. NSA şi DOD [Departamentul Apărării] au pus la punct şi brevetat echipament digital avansat care poate analiza de la distanţă orice obiect care desfăşoară vreun fel de activitate electrică, fie el de natura organică sau anorganică.

          Spionajul civil (DOMINT)

          NSA deţine fişiere despre toţi cetăţenii SUA; prin cei 50.000 de agenţi ai săi (HUMINT), NSA strânge informaţii despre orice cetăţean american care îi suscită interesul. Aceşti agenţi sunt împuterniciţi printr-un ordin executiv să spioneze pe oricine. NSA dispune şi de o reţea permanentă de securitate naţională şi supraveghere anti-teroristă, strict secretă şi tăinuită de cunoştinţa opiniei publice. În SUA, supravegherea cetăţenilor este lesne de îndeplinit şi eficientă din punct de vedere economic, întrucât este efectuată cu ajutorul reţelei NSA de supraveghere electronică; reţeaua (DOMINT) acoperă întreaga suprafaţă SUA, are zeci de mii de angajaţi din personalul NSA şi urmăreşte simultan milioane de persoane. Eficienţa economică a misiunilor de supraveghere este asigurată de tehnologia computerizată a NSA, proiectată special pentru a micşora la maximum costurile operaţiunilor de spionaj.

          Din punct de vedere al relaţiilor sociale, angajaţii NSA ocupă posturi publice şi desfăşoară atât operaţiuni sub acoperire, cât şi activităţi legale, prin care pot oferi colegilor de spionaj informaţii despre persoanele care trebuie urmărite. Angajaţii NSA au o dublă identitate, putând fi întâlniţi sub masca unui avocat, asistent social sau om de afaceri.

          Cetăţeni aleşi ocazional pentru urmărire de către personalul NSA.

          Personalul NSA poate controla vieţile a sute de persoane de pe teritoriul SUA făcând uz de reţeaua NSA de spionaj civil şi de operaţiunile sub acoperire. Operaţiunile desfăşurate de ei cu mână liberă pot trece uneori dincolo de graniţele legii. Supravegherea pe termen lung şi sabotarea a zeci de mii de cetăţeni neştiutori prin operaţiunile NSA sunt foarte probabile. Programul DOMINT poate asasina în secret cetăţeni americani şi este în stare să desfăşoare sub acoperire operaţiuni de control psihologic, pentru a determina diagnosticarea celor în cauză ca suferind de boli mentale.

          2. REŢEAUA NSA DE SUPRAVEGHERE ELECTRONICĂ CIVILĂ.

          Încă de la începutul anilor '60, cele mai performante computere din lume se găseau la NSA, Fort Meade. Cele mai noi şi mai spectaculoase descoperiri în domeniu luau drumul NSA, fiindu-i rezervate. În clipa de faţă, NSA dispune de computere nanotehnologice, care sunt cu 15 ani înaintea tehnologiei actuale. NSA reuşeşte să urmărească toate informaţiile care circulă pe teritoriul SUA folosindu-se de computere foarte performante, care utilizează inteligenţa artificială şi care monitorizează toate comunicaţiile indiferent de mediul prin care sunt transmise, pentru a identifica eventuale cuvinte cheie, de care sunt interesaţi agenţii sau criptologii NSA.

          Computerele respective supraveghează tot arealul comunicaţiilor, atât la emiţător, cât şi la receptor. Această supraveghere a teritoriului SUA este un rezultat al operaţiunii NSA SIGINT. Reţeaua de supraveghere electronică se bazează pe un aranjament celular de dispozitive care pot monitoriza întreg spectrul de emisii EMF. Acest echipament a fost dezvoltat, implementat şi ţinut departe de cunoştinţa publicului în acelaşi mod în care au fost ţinute secrete alte programe privind războiul electronic.

          Modificarea computerizată de la distanţă prin operaţiunea SIGINT.

          NSA ţine sub strictă evidenţă toate computerele şi PCurile vândute în SUA, această constituind o parte integrantă a reţelei de spionaj civil [DOMINT]. Echipamentul EMF al NSA poate repera emisiile RF (radio frecvenţă) provenite de la circuitele electronice ale computerelor personale (filtrând în acelaşi timp emisiile similare provenite de la monitoare şi surse de alimentare). Emisiile RF de la circuitele electronice ale PC-urilor conţin informaţiile digitale stocate în PC. Unde RF codificate, emise special în acest scop, pot intra în rezonanţă cu circuitele PC-urilor, modificându-le. În acest fel NSA se poate furişa în orice computer din ţară în vederea supravegherii (spionării) sau a intervenţiilor de tip antiterorist în războiul electronic.

          Detectarea câmpurilor electromagnetice umane în scopul supravegherii Câmpul bioelectric generat de un individ poate fi detectat de la distanţă încât omul poate fi depistat în orice loc s-ar afla. Criptologii NSA, utilizând echipamentele speciale EMF pot depista şi monitoriza de la distanţă potenţialele electrice simulate, ulterior putând deduce prin decodificarea acestora stările cerebrale şi procesele mentale ale persoanei urmărite; în acest fel, subiecţii pot fi supravegheaţi în mod absolut. Personalul NSA poate „suna” pe orice persoană prin intermediul reţelei SIGINT de scanare a câmpurilor electromagnetice, iar după aceea computerele NSA vor supraveghea şi monitoriza respectivul subiect 24 de ore din 24; NSA poate alege şi supraveghea pe oricine din SUA.

          3. UTILIZAREA DE CĂTRE PROGRAMUL SIGINT A STIMULĂRII ELECTROMAGNETICE A ENCEFALULUI.

          Programul SIGINT al NSA foloseşte stimularea electromagnetică a encefalului în cazul supravegherii neuronale de la distanţă (Remote Neuronal Monitoring, RNM) şi al contactului encefalic electronic (Electronic Brain Link, EBL). Stimularea encefalică de acest tip a început să fie dezvoltată prin programul MKULTRA de la începutul anilor '50, care includea şi investigarea şi controlul neurologic al radiaţiilor (câmpurile electromagnetice neionizate), precum şi dezvoltarea şi cercetarea bioelectrică.

          Tehnologia secretă care a rezultat în urma acestui program este catalogată în arhivele NSA drept „informaţii radiative”, informaţii care sunt definite ca „provenind de la generatoare întâmplătoare de câmpuri electromagnetice din mediul înconjurător, excluzând radioactivitatea sau exploziile nucleare”. SIGINT a implementat şi a ţinut secretă toată această tehnologie, aşa cum a făcut şi cu alte proiecte ale Guvernului SUA din domeniul războiului electronic. NSA consumă cu aviditate orice informaţie în domeniu şi ţine departe de cunoştinţa publicului cercetările din această ramură. Există şi acorduri internaţionale menite să păstreze tăcerea despre aceste tehnici secrete.

          NSA dispune de echipament electronic brevetat care analizează de la distanţă activitatea electrică a omului. „Harta” encefalică generată de computerele NSA asigură supravegherea neîntreruptă a tuturor proceselor electrice care au loc în creier. NSA înregistrează şi decodifică „hărţile” encefalice a sute de mii de persoane, în scopul siguranţei naţionale. Stimularea encefalică este folosită în secret şi de armată în cazul conexiunilor creier-computer (de pildă în avioanele de atac).

          Având ca ţintă supravegherea electronică, activitatea electrică desfăşurată de centrul vorbirii – aflat în encefal – poate fi transpusă într-o redare aproape verbală a gândurilor acelei persoane. RNM poate trimite semnalele codificate către cortexul auditiv din encefal, înlesnind astfel comunicarea audio nemijlocită cu creierul (fără a mai fi nevoie de ajutorul urechilor). Agenţii NSA pot utiliza această metodă în secret îmbolnăvind subiecţii prin emiterea către ei a unor senzaţii auditive halucinante, caracteristice schizofrenicilor şi paranoicilor.

          Fără a avea vreun contact cu persoana urmărită, supravegherea neuronală de la distanţă poate întocmi o hartă a activităţilor electrice a cortexului vizual din encefalul persoanei respective, iar după aceea să redea pe un ecran imaginile din creierul subiectului. Agenţii NSA văd exact ceea ce văd ochii persoanei supravegheate. Poate fi „vizionată” în acest mod şi memoria vizuală. RNM poate trimite imagini direct la cortexul vizual, fără a mai folosi ochii şi nervii optici. În acest mod, agenţii NSA pot „aşeza” pe furiş imagini în creierul unei persoane, îndeosebi în timpul somnului de tip REM, pentru a-i programa creierul în anumite scopuri.

          Posibilităţile folosirii metodei RNM.

          Reţeaua SIGINT există în SUA încă din anii '40. NSA, cu sediul la Fort Meade, dispune de un sistem gigantic de supraveghere neuronală de la distanţă, fără fir, bidirecţionat, folosit pentru a-i urmări pe cei suspecţi şi a monitoriza în mod nedistructiv informaţiile audio-vizuale din creierul lor. Şi toate acestea se desfăşoară fără vreun contact fizic cu subiecţii. RNM este cea mai sofisticată şi mai recentă metodă de supraveghere şi spionaj civil. Către cortexul auditiv al subiectului pot fi trimise fraze întregi, sunete tridimensionale şi sunete subliminale (fără a face uz de urechi), iar către cortexul vizual pot fi trimise imagini RNM poate modifica percepţiile, stările şi controlul mişcărilor unei persoane.

          Conexiunea cu cortexul auditiv/vizual a devenit cel mai utilizat şi mai performant sistem de spionaj. RNM permite o interconexiune audiovizuală creier-creier sau computer-creier.

          4. TEHNOLOGIA CONTACTULUI ENCEFALIC ELECTRONIC (EBL)

          Reţeaua SIGINT poate detecta, identifica şi supraveghea de la distanţă câmpurile bioelectrice ale unei persoane.

          SIGINT are capacitatea de a monitoriza de la distanţă informaţiile din creierul uman prin decodificarea digitală a potenţialelor electrice stimulate ale emisiilor electromagnetice encefalice având o frecvenţă între 30 şi 50 Hz şi o putere de 5 mW.

          Activitatea neuronală a encefalului generează o activitate electrică fluctuantă, caracterizată printr-un flux magnetic variabil. Acest flux magnetic generează o undă electromagnetică constantă de 30-50 Hz şi 5 mW. În emisia electromagnetică a creierului se află anumite şabloane şi semne caracteristice, denumite „potenţiale stimulate” [de răspuns].

          Fiecărui gând, reacţie, comandă de mişcare, fapt auditiv şi imagine vizuală din creier îi corespunde un „potenţial stimulat” sau un grup de asemenea „potenţiale stimulate”. Emisia electromagnetică encefalică poate fi decodificată sub forma gândurilor, imaginilor şi sunetelor aflate în creier.

          Reţeaua SIGINT foloseşte stimularea cerebrală ca pe un mod de comunicare şi transmitere a informaţiilor (precum şi a semnalelor sistemului nervos) către spioni şi, de asemenea, pentru diferite transmisiuni către creierul celor supuşi operaţiunilor secrete de supraveghere (la un nivel neperceptibil de om). Stimularea encefalică electromagnetică funcţionează astfel: este trimis un semnal electromagnetic cu o codificare complexă, care să rezoneze cu potenţialele stimulate din creier şi să formeze astfel imagini auditive şi vizuale în circuitele neurale ale creierului. Stimularea encefalică poate modifica starea cerebrală şi poate afecta controlul mişcărilor.

Attachments
Haarp si controlul mintii.doc 149.5 Kb . 95 Views