Studii recente ne arata ca tinerii care sufera de aceasta afectiune au tentative de suicid din ce in ce mai frecvente. Acneea nu este numai o boala de piele ci si una care provoaca traume psihice severe de lunga durata, care afecteaza increderea in sine, relatiile sociale mai ales in timpul adolescentei.
Si totusi adolescentii trebuie sa stie ca tratamentul este simplu si eficient.
Am gasit cateva remedii naturiste, merg pe ideea aceasta pentru ca sunt un dusman declarat al medicamentelor.
Coaja de portocala
– tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.
Lamaia
– unul din cele mai simple remedii pentru acnee este aplicarea in mod regulat a
sucului de la o lamaie pe cosuri si acnee. Se lasa sa actioneze timp de maxim o ora dupa care se spala cu apa calduta.
Usturoiul
– pentru uz extern se recomanda ca pe locurile cu probleme sa se frece cu usturoi crud deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.
– pentru uz intern, putem manca 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.
Castravete
– castravetele ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.
Am experimentat un procedeu care pana acum a dat roade.
Iata : – folosesc un fluid antiseptic purificator pe care l-am cumparat de la farmacie si se numeste chiar asa, dar mai puteti fierbe apa pe care o raciti imediat.
– dimineata si seara nu ma spal pe față cu apa de la robinet pentru ca aceasta contine, dupa cum stim, foarte mult clor care la pielea sensibila a feței o deterioreaza si mai rau.
– cu o discheta sau o bucata de tifon steril tamponez fața pe locurile cu probleme
– dupa aceea folosesc o crema naturala speciala pentru acnee (eu am luat-o de la micii producatori din Olanesti, dar o puteti gasi si la plafar, cu mentiunea ca pe spatele cutiei sa scrie : ptr. acnee, herpes, regenereaza si catifeleaza pielea
– in paralel beau trei cani de 250ml de ceai TREI FRATI PATATI (dimineata, la pranz si seara).
Aaaa si cel mai important, inainte sa incepeti aceasta procedura, neaparat, dar neaparat duceti-va la cosmetica sa va curatati fata, sa nu aveti nici un cos ascuns.
Cu speranta ca v-am putut ajuta va doresc sa fiti frumosi si frumoase !!